Cosi’s place now ready to party

 

For local media personality and Scott Salisbury Homes (SSH) Ambassador Andrew ‘Cosi’ Costello, entertaining is an intrinsic part of life, both personal and professional. So when he and his wife Sam asked SSH to renovate their 1920s bungalow family home earlier this year, enhancing its ability to host memorable get-togethers was high on their agenda.

“Sam and I love to entertain,” said Cosi, “so we wanted the ultimate party house. I actually wanted to be able to sit in our backyard pool with friends and watch the cricket on the TV.”

“But that wasn’t the only item on our wish list, of course,” added Sam. “It was also very important to us to have more space, and particularly a more open and communal living area that would bring us and our children together as a family.”

 

The open plan living area

 

“Plus, we had our heart set on incorporating a large, inset fish tank and adding a modern, low-maintenance design aesthetic – all while retaining the original character of the home.”

According to SSH Renovations and Additions Specialist David O’Connor, his design team immediately conceived an approach that would satisfy the Costellos’ seemingly challenging brief.

“We suggested blending the existing dwelling with an extension that integrated the same materials and detailing,” said David. “We put forward plans for a large, open plan living area that freely connected the indoors to the outdoors with ultra-modern aluminium finishes, opening straight out to the pool.”

The living space also included a sleek, stylish new kitchen with walk-in pantry. The ‘must have’ fish tank would be set into a wall backing the living area, and the master bedroom would be redeveloped to include an ensuite and walk-in wardrobe. 

 

The fish tank

 

Cosi and Sam loved the ideas from the outset, but were still taken aback by the overall impact when the work was recently completed.

“We knew it would be really good,” said Sam, “but we never imagined it being quite this good. We love every inch of it.”

As well as the show-stopping fish tank and inside-outside entertaining-living space, some special character touches have made a particularly strong impression on the couple.

 

Recycled Jarrah in the hallway

 

“Recycled Jarrah floorboards salvaged by Cosi from the old Julia Farr building were used throughout, and they really add wonderful warmth,” said Sam. “We also had a new dining table built with beautiful recycled wood from the Sir Donald Bradman room at the old Adelaide oval.”

“And in Cosi's office we decided to leave the original red brick at the back of the old house exposed as the interior wall, so that we have a constant reminder of what the house used to be like.”

“We pinch ourselves sometimes, and just think, ‘Wow, this is our home’.”

 

 

Be inspired by our Renovations Gallery.

 

Interested in discussing your own renovation or addition? Contact our renovation specialists.